maceram

Az élet Isztambulban MACERAS, de a legizgalmasabb, ami eddig valaha történt velem. Ez az én nagy MACERAM!

Türkiye Scholarships- ösztöndíj Törökországba (2. rész)

Eltelt több, mint fél év az első rész óta. Ennek az az oka, hogy egy időre (remélem nem örökre) szakítottam Isztambullal és Törökországgal. Jelenleg Budapesten élek (ki tudja meddig), és annyira kaotikus volt az életem, hogy nem volt energiám ezzel foglalkozni. Ám a kérdések ráébresztettek, hogy valamit elkezdeni az felelősségvállalást is jelent, így igyekszem tudásom szerint befejezni a bejegyzést. Azt hittem, hogy nem tudok már bejelentkezni az online felületre, így csak egy rövid összefoglalót terveztem, de szerencsére tévedtem. Így ez a rész az ONLINE JELENTKEZÉSRŐL fog szólni. BEVEZETÉS: Szeretnék egy rövid áttekintéssel kezdeni, mielőtt részleteiben megnéznénk a jelentkezést. Regisztrálni kell az oldalon (előző bejegyzésben találtok linket) és várni, hogy megnyíljon a jelentkezési felület (erről a főoldalon a hírekből tudtok értesülni). Van egy “Registration Guide” amit ajánlok átolvasni a kitöltés előtt, sok meglepetéstől kímélitek majd meg magatokat DE (!) nem pontos, én is majdnem zátonyra futottam miatta. Ugyanis van egy “Letter of intern” rész, ahol kérdésekre kell kifejtős választ adni. A Guide kérdései és a valós kérdések pedig eltértek. Én több okból az utolsó napokra hagytama  végleges regisztrációt, így elég rossz volt szembesülni, hogy néhány óra alatt új koncepciót kell adnom a jelentkezésemnek. Fontos, amire figyeljetek: – időben olvassátok át a kézikönyvet, és szerezzétek be a megfelelő dokumentumokat – az online felület lineáris, tehát amig az első részt ki nem töltöd 100%-ig, addig nem is látod a második részt – a részek között akár napok is eltelhetnek, a rendszer elmenti az adatokat És akkor most következzen részletesen a formula. A Print Screeneket úgy szerkesztettem, hogy aza dataimat ne lássátok, de minden kérdés olvasható.

1. rész Personal Details/ Személyes adatok personal 2. rész Family Details/ Családi adatok family Érdekes, hogy megkérdezik dolgoznak-e a szüleid, hol és milyen pozícióban. Továbbá az anyagiakat is keményen firtatják.

3. rész Contact Details/ Elérhetőség contact 4. rész Residency in Turkey/ Lakhatás Törökországban residence 5. rész Language Details/ Nyelvi adatok – Török nyelv – Idegennyelv language1language2 6. rész Work experience and internship/ Munkatapasztalat és gyakornokság work exp1work exp2 7. rész Educational details/ Tanulmányok – High School Graduation or University Entrance Examination (if applicable)

8. rész Awards, Projects and Certificates/ Díjak, projektek, oklevelek – Certificate – Scholarship certificate-scholarship 9. rész Achievement and Degrees/ Elért eredmények achievement 10. rész Letter of Intent/ Gyakornoki levél letterofintern1 letterofintern2 Remélem sokat segítettem! Igyekszem a jövő héten írni a szóbeli fordulóról! Írjatok bátran, ha kérdés merül fel!

Reklámok

One comment on “Türkiye Scholarships- ösztöndíj Törökországba (2. rész)

  1. Dóri
    április 10, 2015

    Szia! Hogyan tudnánk felvenni a kapcsolatot? Lenne pár kérdésem a szóbeli fordulóval kapcsolatban. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on február 13, 2015 by in Vicces- Írisz talalkozása az (török) élettel.

Navigáció

%d blogger ezt kedveli: